• Uw prijsofferte is leeg
Magie van steen
Kwaliteit is voor ons van het allergrootste belang. Wij halen onze blokken uit de beste steengroeven van de hele wereld. De regelmatige inspectie en zorgvuldige selectie van de heer Mazreku zorgen ervoor dat wij u het beste brengen uit landen, zoals Brazilië, Mexico, Zuid-Afrika, Egypte, Pakistan, Iran, China, Turkije, Italië, Frankrijk en Noorwegen.

 

Schoonheid, veerkracht en de adem van het verleden. Ontdek de steen voor uw huis

Steen is zowel een juweel voor het interieur als een uitzonderlijk bouwmateriaal. Vanwege zijn schoonheid, unieke eigenschappen en investeringswaarde is steen de heilige graal onder de natuurlijke materialen en neemt het een exclusieve plaats in de bouw en het design, zowel historisch als momenteel.

Er zijn meer dan 500 soorten natuursteen te bewonderen en te gebruiken in verschillende afwerkingen, van hoogglans tot ruwe, antislipoppervlakken. Raak de geschiedenis aan, ontdek de kracht van de natuur, laat u zich inspireren door de schoonheid van steen.

Het vinden van de steen klinkt als een avontuur. Heb ik gelijk of is het puur zakelijk?

Reizen om een steen uit te zoeken is precies zo avontuurlijk als het klinkt. Het is een reis naar verschillende, vaak afgelegen delen van de wereld, waar ik op zoek ga naar de mooiste stenen van de hoogste kwaliteit.

 

Reist u veel? Gaat u persoonlijk overal heen?

Ik kies alle stenen. Naarmate het bedrijf groeide, bracht ik steeds meer tijd met reizen door en daarom vergezelde mij mijn vrouw Ingrid vaak. Zij hield mij ook gezelschap op mijn reis naar India in februari, waar wij verscheidene weken stenen hebben uitgezocht.

 

Wat zocht u in India?

India is het land van graniet en marmer, de twee steensoorten waarmee ik het vaakst werk. Graniet is erg hard, bestand tegen hitte, vlekken, krassen, ik werk er graag mee. Marmer is een van de mooiste stenen, het is zuiver en elegant, vooral in India komt het voor in prachtige kleurenwaaiers.

Maar India heeft voor mij ook een andere, persoonlijke waarde. Zij was het die mij aanmoedigde om te ontdekken. Ik heb er mijn eerste stenen vandaan gehaald in '96.

 

Hebt u vóór elke reis een nauwkeurig beeld van welke steen u gaat zoeken?

In de loop der jaren weet ik precies dat ik uitzonderlijk graniet in het zuiden van India en marmer in het noorden zal vinden. Als ik ergens heen reis, speel ik meestal op veilig en ga pas naar huis als ik gekocht heb waar ik voor gekomen ben.

 

Dus u komt doelbewust naar een land, een bepaalde steengroeve, met een idee van wat en hoeveel u gaat kopen? Kopen en naar huis gaan? Zoals in de supermarkt?

Zo is het niet helemaal. Stenen hebben verschillende schoonheid en kwaliteit. Ik kies groeven waar ik verwacht het beste te vinden, maar dat is niet altijd zo gemakkelijk of snel. Soms is het moeilijker om de juiste steen voor Adriatik te vinden, want kwaliteit is voor mij een waarde waarbij ik geen compromissen sluit.

“KWALITEIT IS VOOR MIJ EEN WAARDE WAARBIJ IK GEEN COMPROMISSEN SLUIT”

 

U kent de rotsen en steengroeven dus goed. Zal het gebeuren dat u ook door iets verrast zult worden, dat u iets nieuws zult ontdekken?

Ik hou van ontdekken. Ik houd altijd mijn ogen open op mijn reizen en soms slaag ik erin iets bijzonders te vinden dat zelfs mij verrast.

 

Waar gaat u nog meer “winkelen”?

India is voor mij het aantrekkelijkst, maar ik reis ook naar Turkije, Iran, Pakistan, Zuid-Afrika, Brazilië en zelfs Scandinavië om stenen te vinden.